Realitisme

afl. 0. 'Woord vooraf'

De ambitie van het Realitisme is niet gering: een brug vormen tussen spiritualiteit en wetenschap. In dit woord vooraf vertelt Peter hij hoe hij tot zijn inzichten kwam en wat je eraan kunt hebben.

afl. 1 'Geloven in de werkelijkheid'

We maken kennis met het woord Realitisme en het idee van 'geloven in de werkelijkheid.'

afl. 2  'Narratives'

We hebben allerlei verhalen in ons hoofd. Dat heeft een aantal grote nadelen. Plus de introductie van 'And now for something completely different'.

afl. 3  'Wat weten we van de werkelijkheid ?'

Waarom we meer niet dan wel weten. Gelukkig kent het Realitisme een geruststellend uitgangspunt. In 'And now for something completely differrent' een bijzondere ervaring in Chartres.

afl. 6 IEDEREEN EEN EIGEN WERKELIJKHEID ?

We onderzoeken het populaire idee dat iedereen zijn eigen werkelijkheid of waarheid heeft. In 'And now for something completely different' een bijzondere ervaring van Angelina, die als kind zomaar opeens iets wist.

afl. 4  'Hoeveel ?'

De multiversum theorie; meerdere dimensies; 'iedereen heeft zijn eigen werkelijkheid'.... Eh, hoeveel werkelijkheden zijn er eigenlijk ? Het vereist enig abstract nadenken, maar dan is het antwoord ook helder.
In 'And now for something completely different...' een bijzondere ervaring in Deventer.

afl. 5  'NADENKEN OVER ÉÉN WERKELIJKHEID'

We komen terug op de vorige aflevering. Die was best lastig. Maar ja, nadenken moet nu eenmaal. In 'and now for something completely different' een bijzondere ervaring van Gemma, plus een uitnodiging.